Kezdőlap Napi Sansz Olyan mint én…te …ő

Olyan mint én…te …ő

Somogyi Eszter
146 megtekintés

Pontosan emlékszem, hogy amikor közel 12 évvel ezelőtt kiderült, egy Kisfiú lakik a pocakomban, a volt férjemmel elmentünk egy csodaszép erdőbe. Ott megkerestük a legfazonosabb apró fenyőfa-kölyköt és óvatosan kiástuk. Elültettük a kertünkbe. Ma a kertbe kilépve szépen cseperedő két méteres „óriás” emlékeztet rá, hogy az a baba mára egy csudás langaléta kiskamasszá érett.

Amikor pedig a Lányomról érkezett üzenet, egy tulipánfával ünnepeltük az érkezését. A kis fa lassan, de határozottan növekszik, idén már talán virágra is fakad a kert félárnyékos szegletében. Ültetni jó…mert látod az életet, a változást, a fejlődést. És mert csudaszép növények nőnek ki a Földből.

Programajánló

Ha családban vagytok otthon: ültessetek egy nagy cserépbe annyi növényt, ahányan vagytok. Találjátok ki együtt, melyiknek ki mellett legyen a helye, ki legyen közelebb, ki távolabb. Beszélgessetek róla, miért is helyeztek most ide vagy éppen oda valakit. Aztán nincs is más dolgotok, mint figyelni, ahogyan a növénykék kapcsolódnak, nyúlnak egymás felé…

Ha a pároddal vagy otthon: szerelemnövényt telepíteni nem újkeletű dolog, de talán ebben a kurta-furcsa élethelyzetben még nagyobb móka. Válasszatok együtt virág vagy palántafajtát, beszélgessetek róla, szerintetek milyen növény szimbolizálja leginkább a kapcsolatotokat. Készítsetek együtt számára egy szép otthont és találjatok neki közös helyet. Figyeljétek napról napra, ahogy nő, változik, fejlődik. Vajon párhuzamban áll a tevékenysége a kapcsolatotokkal?

Ha egyedül vagy otthon: többféle lehetőséget is kipróbálhatsz. Egyrészt ültethetsz két edénybe azonos típusú növényt. Végezd el magad is a híres kísérletet- dicsérd minden nap az egyiket, a másikhoz pedig hozzá se szólj. Vajon ugyanúgy fejlődnek? De megtehed azt is, hogy eltűnődsz, a mostani önmagadat milyen növény, virág, cserje szimbolizálja a leginkább. Engedd meg magadnak hogy valóban elmerengj ezen a témán, meglásd érdekes lesz. Aztán ültess egyet belőle. Szeretgesd, becézd, öntözd, óvd. Várd ki mi lesz belőle! Vajon így fordulsz saját magad felé is?

Érdekelhet még

Szólj hozzá!