Kezdőlap Napi Sansz Napi Sansz! – Tedd le az első téglát

Napi Sansz! – Tedd le az első téglát

Somogyi Eszter
11 megtekintés

No nem szó szerint. Már csak azért sem, mert elég ritka, hogy valakinek egy nagy adag téglahalom pihenne az otthonában. Éppen ezért másra gondolok. Kezdj el valamit, aminek az elkészítése több hétbe vagy akár hónapba is telik.

Ha családban vagytok otthon: A közös alkotás semmihez sem fogható tevékenység, igazi flow érzést hozhat. Találjatok ki valamit, amit mindannyian örömmel alkotnátok és a végén az öröm, a sikerélmény is közös. Egy hatalmas falfestmény a gyerekszoba falára vagy egy wigwam a kertbe, a legeslegnagyobb lego-képződmény, nincs rossz ötlet!

Ha a pároddal vagy otthon: Találjatok ki közösen egy szimbólumot, ami úgy érzitek a kapcsolatotokat most leginkább jelképezi. Ha megvan, gondoljátok ki, mi lenne az, amiből életre hívhatnátok. Engedjétek szabadjára a fantáziátokat, jöhetnek itt is a hálószobai falfestmények, a sütiköltemények, fotósorozatok vagy akár egy közösen írt színdarab a szimbólumhoz kapcsolódóan.

Ha egyedül vagy otthon: Tudatosítsd magadban, hogy most tényleg van időd. Csendesedj el egy kicsit, csukd be a szemed és próbáld érzékelni, milyen a belső hangulatod, miről szól most neked ez az időszak. Készíts festményt, fotót, tartó dobozt, dekorálj ki valamit ennek az időszaknak az emlékére. Sok évvel később valószínűleg érdekes lesz rátekinteni erre a mostani, Téged kifejező alkotásra.

Érdekelhet még

Szólj hozzá!