Kezdőlap Napi Sansz Napi Sansz!

Napi Sansz!

Somogyi Eszter
13 megtekintés

Tisztán emlékszem arra a télre. A fiam úgy két éves lehetett és az egyik felsőlégúti betegségből egészen pontosan a másikba esett, így aztán vagy másfél hónapig otthon ücsörögtünk. Nagyjából két hét után éreztem azt először, hogy egészen biztosan megvadulok. Akkor jöttem rá, hogy ha át tudom alakítani az együtt töltött idő legalább egy részét közös mókává, egészen más megélést hoznak a napok.

Egyik délután így jutott eszembe kedvenc gyermekkori elfoglaltságom, az indiános játék. Villámgyorsan összekerestem mindenfélét otthon és beöltöztettem a kétévest (aki persze semmit sem értett az egészből, csak hogy kendők meg arcfestés) és magamat is egy indián törzs tagjaivá. Kúsztunk, másztunk, felfedeztünk, indián zenére táncot jártunk és doboltunk egész délután. Hogy ez bizarrul hangzik? Meglehet. Viszont messze sokkal jobb hangulatban vártam aznap este haza a férjemet, mint máskor.

Programajánlós

Ha családosan vagytok otthon: Most aztán tényleg nincsen hova sietni. Rendezzetek egy házi farsangot! Öltözzön be a csak a család apraja és nagyja, akár valamilyen tematika mentén vagy mindenki válassza a neki tetsző karaktert. Jöhetnek ruhák, házi készítésű jelmezek, túrjátok át a nagy szekrényt vagy a padlást kellékekért. Egyszerű, de vicces közös élmény kerekedik majd a dologból, meglátjátok!

Ha egyedül vagy otthon: Menj oda a szekrényedhez és válassz egy olyan ruhát, amit csak igazán kivételes alkalmakkor veszel fel. Dönts úgy, hogy ez most a te estéd és add is meg a módját. Tegyél be valami jó zenét, gyújts gyertyát és öltözködj lassan. Ha elkészültél, bátran állj meg pár percre a tükör előtt és merülj el a látványban. Ha kedved tartja, akár készíts finom vacsorát és igenis teríts meg az öltözékedhez méltón.

Ha párkapcsolatban élsz: Remek alkalom ez egymás mélyebb megismerésére. Beszélgessetek egy jó zene vagy akár gyertyafény mellett arról, ki milyen szerepet töltene be képzeletbeli színdarabjában, vagy akár öltözzetek be egy-egy karakternek és játszatok el kitalált párbeszédeket, jeleneteket.

(Ha tetszik ez a sorozat, csatlakozz hozzánk a Facebookon és oszd meg másokkal is a tartalmat!)

Érdekelhet még

Szólj hozzá!