Kezdőlap Uncategorized Én kicsi Trellom

Én kicsi Trellom

Somogyi Eszter
47 megtekintés

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Én vagyok a fekete bárány, az igazi szőke. Megszoktuk.

Az egész közösség nyomja a netes jelenlétet, amúgy meg otthon van a digitális nemtudommiben, természetesen online naptárat vezet és egy jó ideje a feladatait a Trelloban rögzíti. Én meg ugye hordozom a virágos kis naptáramat, ha lehet személyesen beszélek, találkozom az emberekkel és a feladataimat is a kedvenc jegyzettömbömben tartom számon. Ez van.

Vagyis volt. Egy hete ugyanis megadtam magam az irodai közösségi akaratnak és beszálltam a Trello-muriba. Így a feladatok, folyamatok elvileg könnyebben átláthatóak. Legalábbis mások számára.

Azóta írom, hogy mit kéne még tenni, mi van ippeg folyamatban, csúsztatom a teendőket szépen a elvégzettek közé. De tudjátok hogy van, akik vagyunk, az köszön vissza minden felületről.

Ebben a Trelloban három oszlopom van. Teendők, Folyamatban, Kész.

És az én szemem mindig az elsőt járja. Nem mondhatnám, hogy van nagy felfedezés a dologban, de az tény, hogy csendes, lappangós, alattomos elégedetlenség-érzet költözött azóta a napjaimba.

 Ahol a fókuszod, olyan az életed. No ja…

A Kicsikével, úgy éreztem maradt némi elszámolnivalóm. Így hát ma reggel öt percet áldoztam a 3. oszlopnak, jól átolvastam, hogy mégis mire volt elég az idő, az energia a héten. Aztán ügyesen lezártam az egész szép nagy táblázatot, hiába hívott, csillogott ott nekem a To Do lista.

A helyén pedig ottmaradt a képernyőn az a hatalmas hegység, amit úgy szeretek. És nyoma sem volt a vonulatai között hiánynak, elégedetlenségnek.

A Trello most szerethetőbb, még ha online világba kényszerít is egy rövid időre. Emlékeztet rá, hogy haladni a korral fontos, az önreflexió még ilyen jelentéktelen kis ügyeknél is vicces egy dolog, és hogy amiktől jobb az élet, azok meglehetősen örökérvényű dolgok. És tojnak az  on-vagy offline jelenlétre.

/Fotó:Pinterest/

 

Ha tetszett a bejegyzés és úgy érzed, másnak is hasznos, esetleg gondolatindító lehet, oszd meg.

 

 

 

Érdekelhet még

Szólj hozzá!