Kezdőlap Egyéb Asztaltársaság

Asztaltársaság

Somogyi Eszter
9 megtekintés

Tudjátok, azt volt a legjobb látni, hogy nem csak a szánk jár. Vagyis az övék. Ettől is olyan hiteles az egész.

Egy ideje az Everness Csapatában van szerencsém tolni a nagy szekeret, amiben mindannyian hiszünk, ami nem könnyű, ami a latyakos útban időnként elakad és amit a Többiek eddig is mindig továbbszuszakoltak valahogy. Ez a rendezvény mindannyiunknak fontos, mert arról szól, ami fontos.

Tegnap ott ültünk a nagy üvegasztal körül, az egyik srác ráfújta a tisztítót, – sosem múló csodálattal figyelem, ahogy a cucc folyik, illatozik, kenődik, aztán eltűnik és marad a sima felület. Nagyjából ezt az ütemet követtük mi is. Éppen egy döntésen molyoltunk, szempontunkból nem kicsin. Bedobtuk a közösbe az érveket, jól összekentük, fel is szállt a zavaros illat, aztán eltűnt az egész és a helyén, maradt egy döntés, majdnem teljesen tisztán.

Tudjátok, a tudatosságról szól a nyári rendezvény. Arról is hogy figyelj befelé. Ott ült tegnap ez a hat ember egy stratégiai-pénzügyi döntés előtt és a megérzések, a racionális érvek, a testérzetek, a tapasztalatok és a jelen pillanat lehetőségei mind kikerültek az asztalra, nagyjából azonos súllyal. Senki sem tojt be, ült neki csak számolni, nem robotok, excelek beszélgettek, hanem józan-érző emberek. És hoztak egy józan, óvatos és JÓÉRZÉSŰ döntést.

Nem tudom Nektek elmesélni, hogy ez az élmény milyen felüdítő volt. Inkább csak azt akarom mondani, hogy mindig lehetne így is, még akkor is, ha tétre vefutóra megy…

 

 

Érdekelhet még

Szólj hozzá!