Kezdőlap Egyéb Eltévedt bárányka visszapattan a falról

Eltévedt bárányka visszapattan a falról

Somogyi Eszter
80 megtekintés
A múlt héten nagyon nagy sokkot akkor kaptam, amikor egy nagyon nagy tudású embert hallgattam a megvilágosodással kapcsolatos előadáson. No nem mintha rögvest ilyen célokra futnék, de az irány és az arrafelé kanyargó út még senkinek sem ártott, szóval…na mindegy. Azt találta mondani, hogy a megvilágosodás az érzelmeken keresztül történik. Na ez az. Sakk-matt.
Mert ugye a mi szép elménk, a logikus gondolataink, az A-tól Z-ig futó következtetéseink, és csak úgy önmagában is a ragyogó és páratlan agyunk…főleg az enyém. De piszok fontos része volt mindez évekig az önképemnek! Közben meg ugye futottam (mint kiderült lukra), hogy ez a belső fejlődés haladjon na! Most meg jön a Zoli és ennyi év után mondja, hogy ez jó, csak kicsit macerás és nagyon értelmetlen.
A dologból két érzetem maradt vissza. Illetve három. Hogy még dolgom van a türelemmel, mert a seggemen huzamosabban ülni még mindig nem tudok kellő zsibbadás nélkül. Hogy a gondolkozás a praktikumon felül igen felesleges, mi több, fárasztó tevékenység. Főleg mióta az élet folyásának minimális köze van a logikához. (Sose vót. Vagyis van, de nem így. Sokkal tökéletesebb rendszerbe vannak itten szerveződve a dolgok, mint az én apró logikám, az apró következtetéseimmel, amikre abból az apró látószögből jutok amire képes vagyok. Egy Nagy Logikai Rendbe…ebbe amúgy érdemes belegondolni, seperc alatt tök röhejes lesz a fél életünk.)
Valamint hogy ideje lenne játszani. Azt meg nagyban érdemes. És nem feltétlenül úgy, hogy huszonhétszer leosztom magamban, hogy ha A-t lépek, mi lesz a D, aztán ugyanezt visszafelé is a maximalizmus jegyében, de persze az intuíció fontos. Majd beteszem az E lépés előtt az egyik érv mellé.
A lényeg,  hogy bármelyik döntés még csak döntés, úgy önmagában. Megélni szívvel-lélekkel, az már pontot ér. Most ezt így leírtam. Tökéletesen még nem értem, ami persze teljesen hihetetlen, hiszen az a ragyogó elmém…de azért azt hiszem, ez így valami működő rendszer alapja lehet. Színes-szagos. Egészen életszerű.:)
(Kérlek fordítsatok különös gondot az illusztráció megtekintésére. Igen fontos felismeréssel gazdagodhattok:). ).

Ha tetszett a fenti szösszenet vagy szívesen beszélgetnél róla, csatlakozz hozzánk a Facebookon is!

Érdekelhet még

Szólj hozzá!