Kezdőlap Uncategorized Havi Sansz interjú – Valami jóságról beszélgettünk már megint…

Havi Sansz interjú – Valami jóságról beszélgettünk már megint…

Somogyi Eszter
110 megtekintés

„Amikor először masszíroztam az édesanyámat, megláttam benne az Embert”

 

Az áramlás maga az élet – szokták mondani. A tudósok az elmúlt években pedig  bebizonyították, hogy ez messze több, mint egy elvont, jól csengő szólás. Győrfi Zsófi a hazai MA-URI Centrum egyik alapítója ezúttal egy olyan új-zélandi rendszerről mesél, ami az áramláson alapul, és az elmúlt 15 évben több száz embert szabadított meg testi, lelki bajaitól. A táncokat, masszázst és egész életfilozófiát képviselő technika szelíden, de hatékonyan mossa át, tisztítja és gyógyítja az emberi testet, a sejteket, ahogy a lelket és a pszichét is.

 

-Hogyan kezd el egy budapesti építőmérnök visszafordíthatatlanul vonzódni egy ilyen távoli kultúrához?

– Tizenöt évvel ezelőtt amikor először találkoztam a MA-URI technikával még nem tudtam, hogy mire leltem, egy testkezelés után csak annyit éreztem, hogy ez az! A masszázs megdolgozott, megérintett, de ahelyett, hogy szétszedett volna, épphogy összerakott. Azóta persze már számtalanszor rájöttem, hogy én azért szerettem bele, mert a MA-URI egyszerűen élni tanít. Azt mutatja meg, hogy hogyan lehet szeretetben, felelősségteljesen és mégis szabadon létezni. Ezek nagy szavaknak tűnnek, a tapasztalatom azonban az, hogy mindez lehetséges. A mi felfogásunkban ide egy erős önismereten, a testünk, a lelkünk és a rajtunk túlmutató világ megismerésén, ezekhez való kapcsolódáson keresztül vezet az út. Mostanra, sokéves tréneri múlttal már azt is látom, hogy mások miért köteleződnek el szívesen a módszer mellett. Azon túl, hogy nagyon gyors és hatékony segítséget nyújt a mindennapi életünk problémáinak átkeretezésében, hatalmas megkönnyebbülés az európai ember számára, hogy egy olyan rendszerben lehet, ami elsősorban nem az elmére épít. Felemelő dolog, amikor rájövünk, hogy a zene, a táncok és a masszázs éppen elég ahhoz, hogy a világunk, az életünk elkezdjen változni, végül pedig egészségesen és harmonikusan éljünk. Eljön a pillanat, amikor megérezzük, hogy minden rendben van. Ma már evidencia, hogy minden sejtünkben minden információ benne van, de a MA-URI arra tanít, hogy hogyan tudunk ehhez a tudáshoz, erőhöz kapcsolódni, hogyan tudjuk az erőforrásainkat mozgósítani.

 

-A polinézek szintén tudatosan keresik az utat a MA-URI-n keresztül vagy a kultúrájuk természetes hozadéka ez a fajta életfelfogás és mozgásrendszer?

-Az új-zélandi emberek egyszerűen csak nagyon jól vannak magukkal, lakják a testüket, az életüket. Sokkal természetközelibben élnek és nem gondolják túl a mindennapi teendőik jelentőségét. Ott például az átlagember számára nem kérdés, hogy minden eszközzel óvja a környezetet, amiben él. Ugyanakkor nagyon erős az őseikhez és az ő tudásukhoz való kapcsolódásuk. Az idoljaik a navigátorok, akik a tengeren átvezették a népeket és képesek voltak előre megálmodni, hogy az óceán közepén hol található szárazföld. A polinéz emberek számára a mai napig elő forrás a saját intuíciójuk. Odafigyelnek a testükre, de leginkább úgy, hogy igyekeznek élően, aktívan tartani. Az életüket alapvetően meghatározza, hogy ott az alapközeg a víz, a talpalatnyi földre pedig kincsként tekintenek, hiszen ez a túlélésük záloga.

-Valójában mit takar az a kifejezés, hogy  MA-URI-technika?

-Táncot és testmunkát, vagyis masszázst meg persze egy attitűdöt, ami egy idő után az egész életünket átlebegi. A szabad táncokban azt tapasztaljuk meg, hogy mi az, ami a testünkben, a lelkünkben éppen jelen van. Egyszerűen tudatosak leszünk ezekre az érzésekre, érzetekre. Hogy jól és jóban legyünk velük. A kötött vagy szakrális táncoknál ugyanakkor nagyon is szabályozott a mozgás amit elsajátítunk. Ezek idővel afféle mozgásos meditációkká válnak, ahol pedig más oldalról jutunk a végtelen szabadsághoz. A rendszer része a masszázs is, ami azonban éppúgy megszólítja a lelket, mint a testet. Az emberek egy idő után úgy érzik, ahogy vannak jól vannak. Minden érzésükkel, gondolatukkal, múltjukkal és jelenükkel együtt. Megbékélnek saját magukkal, ami persze azt eredményezi hogy sokkal kellemesebben és természetesebben tudnak másokhoz is kapcsolódni.

 

 

-Ki az, akinek különösen ajánlanád a MA-URI-t? Van esetleg olyan testi probléma, ahol kifejezetten javallat?

-Valójában mindenkinek. Arról már sokat tudunk, hogy egészen apróra bontva minden, így a testünk is rezgésekből áll. A MA-URI az összes sejt, a testünkben lévő összes folyadék áramlását segíti, ami aktivizál, tisztít és gyógyít. Így eshet meg, hogy mi csak azt érezzük, hogy táncolunk, masszírozunk, mozgunk és egyszer csak arra ébredünk rá, hogy nagyon jól vagyunk. Az a tapasztalatunk, hogy az autoimmun betegségekre, valamint mindenféle mozgásszervi problémára remekül hat. A nőknek e mellett azért is ajánlanám, mert hihetetlenül hatékony a nőiességi problémák megoldásában, a cisztáktól az endometriózisig.  Arról nem is beszélve, hogy egy egészen másfajta, belső nőiesség felfedezésére tanít. A férfiaknak pedig azért, mert van a MA-URI-nak egy Haka ága is, amiben megélhető minden ami a valódi férfi minőséghez tartozik.

 

Ha egyetlen személyes élményt kérdeznék, amit számodra a MA-URI hozott és amire mindig emlékezni fogsz, mit mesélnél?

-Amikor először megmasszíroztam az édesanyámat, azt sosem fogom elfelejteni. Megláttam benne az Embert, akit sohasem korábban. A törékeny, apró testet. Számomra mindig egy nagyon erős asszony volt, aki most ott feküdt és szinte a feléig ért az ágynak. Mindenemet átjáró élmény volt, hogy valami icipicit visszaadhattam abból a szeretetből és törődésből, amit én kaphattam tőle az életem során. Életre szóló élmény, fordulópont volt a kapcsolatunkban.

 

További információ a MA-URI technikáról:

http://www.ma-uricentrum.hu

Következő tapasztalatszerzési lehetőségek, nyitott Ma-URI programok:

MA-URI workshop – szeptember 8.

Függöségeink, az ajándékaink – van kiút.  szeptember 9.

MA-URI 1.szint – képzés, szeptember 21-22-23. és 28-29-30.

 

 

Érdekelhet még

Szólj hozzá!